Behaal al je fitnessdoelen met een Personal Trainer

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje in volle gang. Hoe zit het met je goede voornemens voor dit jaar? Was een van je voornemens om dit jaar meer te bewegen, maar zit de motivatie niet zo hoog? Misschien dat je dan wel wat hulp kunt gebruiken van een personal trainer! Een personal trainer kan je helpen om je gemotiveerd te houden en je doelen te behalen op het gebied van voeding en beweging. Wil je weten wat de voordelen zijn van personal training? Lees dan verder.

Een PT maakt schema's voor je

Een personal trainer is er voor jou. Jij bepaald wat je wilt bereiken qua gezondheid en fitness, en de personal trainer maakt voor jou de schema's. Wil je bijvoorbeeld afvallen, en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Een personal trainer kan samen met jou kijken naar wat en hoe je graag eet en een voedingsschema voor je samenstellen. Hierbij houdt hij/zij rekening met jouw speciale dieetwensen. Daarnaast zal een personal trainer een trainingsschema voor je maken met oefeningen die voor jou geschikt zijn. Heb je als doel bijvoorbeeld om sterker te worden? Dan maakt hij/zij een mooi krachtschema voor je met je favoriete oefeningen, en andere leuke oefeningen die je misschien nog niet kende!

Een PT motiveert je

 Een personal trainer maakt niet alleen de schema's voor je. Hij/zij zorgt er ook voor dat je gemotiveerd blijft. Heb je een dagje dat je motivatie wat lager is? Dan zal de personal trainer extra zijn of haar best doen om jou tijdens het trainen aan te moedigen en te motiveren. Trainen met een personal trainer is leuk, want je hebt iemand die je aanmoedigt en die met jou je successen viert. Bovendien zijn de meeste personal trainers ook zeer sociaal, ze werken tenslotte graag met andere mensen. Dus een trainingssessie kan ook onwijs gezellig zijn!

Een PT weet wat hij/zij doet

Het fijne van werken met een personal trainer, is dat je iemand bij je hebt die weet wat ie doet. Een fitness studio kan voor sommige mensen een overweldigende omgeving zijn, met een breed scala aan fitness apparaten die ze misschien nog nooit eerder gezien hebben. Een personal trainer kan jou precies vertellen waar je welke apparaten voor kunt gebruiken, en welke oefeningen goed zijn om te doen. Daarnaast leggen ze je ook uit hoe je deze oefeningen veilig kunt uitvoeren. Het komt namelijk geregeld voor dat mensen zich lelijk kunnen blesseren tijdens het fitnessen, puur omdat ze niet de juiste houding hebben tijdens het uitvoeren van een oefening.

Woon je in de omgeving van Zaandam? Dan kun je op zoek gaan naar een personal trainer Zaandam om jou te helpen je doelen te behalen. Het is tenslotte fijn als je personal trainer dichtbij woont.

Geef een reactie