boot huren

Een boot huren

Bootje varen op een luie zondag is de perfecte bezigheid. Lekker met jouw vriend of vriendin over het water dobberen. Misschien wel een tochtje door de grachten, of juist in de natuur. Stokbroodje en andere hapjes mee en lekker een dagje erop uit! Het is alleen wel jammer als je dit niet kan doen, omdat je geen boot hebt. Gelukkig kun je altijd een boot huren. Er zijn een aantal verschillende soorten boten die je kunt huren.

Sloep

De meest klassieke boot om mee te varen is wel de sloep. De Amsterdamse grachten worden vol bezet door alle sloepen en een Amsterdammer ziet eigenlijk vrijwel geen andere soort boot voorbij komen. Ga je een boot huren met een select groepje? Ga dan voor een sloep. Op een sloep kunnen gemiddeld tussen de 8 en 12 personen kwijt en met mooi weer is dit de perfecte boot om te huren. Een boot huren met mooi weer is altijd een goed idee en de sloep is de perfecte optie.

Sportievere boot huren

Houd jij wel van een beetje snelheid en ben je niet zo van het dobberen op het water en genieten van de rust en stilte? Dan is een sportievere boot huren meer iets voor jou. Eentje die wat harder kan en voor een adrenaline kick zorgt. Zo kun je namelijk ook een speedboot huren tegenwoordig. Schuren over een meer en binnen no time van a naar b, geweldig! Als je een speedboot gaat huren, let er dan wel op dat je op de wateren waar je heen gaat wel met die snelheid mag varen. Een speedboot mag bijvoorbeeld niet in de Amsterdamse grachten. Ook is het wel leuk om een route te bedenken van te voren. Een speedboot kan behoorlijke afstanden afleggen dus het is zonde om deze boot te huren terwijl je vast zit op een meer. Een sportievere boot huren is heel leuk, maar benut de boot goed door de wateren van te voren uit te zoeken!

Kajuitmotorboot

We leven in Nederland en dat betekent helaas wisselvallig weer met vaak een buitje. Een mooie zomerdag kan gepaard gaan met een bui van een halfuurtje, maar dit hoeft niet gelijk de hele vaardag te verpesten! Je kunt namelijk ook een kajuitmotorboot huren. Deze boot is half overdekt, zodat je bij een bui even kunt schuilen. Deze boot huren is bovendien ook een hele fijne oplossing in het wespenseizoen. Zo kun je al het eten en drinken binnen laten en even schuilen als de beesten te veel worden.

Geef een reactie