De lente staat voor de deur, tijd voor het sporten.

De dagen worden weer langer, de zon gaat weer schijnen en de temperaturen schieten omhoog. Met een paar uitzonderingen natuurlijk. Maar het weer is weer ideaal om buiten te sporten. Geen fitneszalen meer, maar de frisse wind door jouw haren. Stippel jouw route maar uit en trek de sportschoenen maar aan. Het is tijd om buiten te gaan sporten.

Een stukje fietsen

De bossen staan er perfect bij. De paden zijn droog en niet modderig, de bomen staan er nog rustig bij en zijn klaar om te bloeien. Ze laten nog genoeg zonlicht door om nog lekker te fietsen in de zonnestralen, maar houden de warmte nog wat tegen zodat de hitte je nog net achter blijft. De frisse wind waait langs je gezicht en jij gaat weer een mooie tocht maken. Het klinkt allemaal erg mooi, en echt waar dat is het ook. Ga jij voor een rustig rondje fietsen, wielrennen of juist offroad gaan en mountainbiken?

Een rondje lopen

Of ja, een rondje hardlopen mag ook. Aangezien de bossen en paden geschikt zijn om te fietsen, dan zijn de paden ook geschikt om te hardlopen. Werk aan je eigen persoonlijke records en maak gelijk even je hoofd leeg. Perfect om de stress van werk, of wellicht school, even op zij te zetten en een moment voor jezelf te nemen. Zorg voor de juiste schoenen en je bent klaar om te gaan. Ben jij een rustige wandelaar, een snelwandelaar, hardloper of ben jij een fan van sprintjes trekken?

Zorg altijd voor de juiste materialen om goed te bewegen. Zo is de kans op blessure kleiner. Wil je toch iets meer bescherming tijdens het rennen of het fietsen wanneer je druk zet op jouw enkels?

Een enkelbrace

Het is sneller gebeurd dan je denkt. Je verzwikt je enkel of overbelast hem door enthousiasme. In deze situaties kan je altijd gebruik maken van een enkelbrace. Ben je gevoelig voor overbelasting of heb je last van slijmbeursontsteking, voor alles is er een geschikte brace die de juiste steun biedt.

Zorg dat je goede materialen gebruikt en goed voor je lichaam zorgt. Zo kan jij blijven bewegen en genieten van de lente en straks ook de zomer. Om verdere afstanden af te leggen of juist te genieten van de omgeving waar je je in bevindt. Maak je hoofd leeg en geniet, voorkom kleine blessures.

Geef een reactie