elektrische herenfietsen

Elektrische herenfietsen voor de sport

De elektrische herenfiets is tegenwoordig een gewild vervoersmiddel. Dit zie je ook aan de modellen terug. Vroeger waren elektrische herenfietsen vooral degelijk en simpel. Tegenwoordig worden ze hipper en stoerder, zodat ook jonge mannen zich aangetrokken voelen tot een elektrische fiets. Met de modellen van tegenwoordig mag je gezien worden!

Niet alleen aan het ontwerp is de laatste jaren gewerkt. Ook de achterliggende techniek is enorm verbeterd. De accu’s van elektrische herenfietsen zijn ten opzichte van enkele jaren terug flink verbeterd. Ze zijn veel krachtiger en efficiënter geworden. In de praktijk betekent dit dat je op een elektrische herenfiets veel meer kilometers kunt afleggen op één volle acculading. Motoren zijn krachtiger en frames worden steeds vaker van lichtgewicht aluminium gemaakt.

Voordelen van elektrische herenfietsen

Elektrische fietsen hebben veel voordelen ten opzichte van gewone fietsen. Vanzelfsprekend is dat fietsen een positief effect op de gezondheid heeft. Wie regelmatig op een elektrische herenfiets stapt werkt aan zijn conditie. Hiermee wordt de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2 verkleint. Fietsen op een elektrische herenfiets is bijna zo gezond als volledig zelf fietsen. In de praktijk blijkt echter dat bezitters van een elektrische herenfiets vaker op de fiets stappen en ook nog eens méér kilometers afleggen. Per saldo ben je op een elektrische fiets dus beter af!

Elektrische herenfietsen kopen bij de specialist of online?

Overweeg je de aankoop van een elektrische herenfiets? Dan is het raadzaam om je goed te oriënteren op de verschillende elektrische herenfietsen en de leveranciers. Er zijn de afgelopen jaren steeds meer merken op de markt gekomen.

Niet iedere elektrische herenfiets is kwalitatief even goed. Veel goedkopere merken doen concessies in kwaliteit, wat zich vertaalt in accu’s met lage capaciteit, zware frames en goedkope onderdelen. Veel van deze online shops bieden fietsen van Chinees fabricaat aan. De levensduur van deze elektrische herenfietsen ligt hierdoor laag. Dit zie je met name terug bij online aanbieders van elektrische fietsen. We raden je daarom aan om eerst een e-bike specialist te bezoeken en meerdere proefritten te maken op elektrische herenfietsen. Probeer een elektrische herenfiets met voorwiel- en middenmotor. Hierdoor ervaar je de onderlinge verschillen en hun karakteristieke eigenschappen. Alleen door te proeffietsen bij een e-bike specialist en met advies op maat kies je de elektrische herenfiets die het beste bij jouw wensen en eisen past en waar je nooit teveel voor betaald!

Geef een reactie