Griekenland

Griekenland: sporten op vakantie doe je zo!

Op vakantie gaan hoeft niet gelijk te betekenen dat je helemaal niks meer doet. Je kunt allerlei mooie dingen gaan bezoeken en foto’s maken, of je gaat lekker shoppen. Wat vaak vergeten wordt op vakantie is het sporten. Terwijl dat juist als je op vakantie bent helemaal anders voelt! Je kunt er meer echt de tijd voor nemen om het goed te doen, en jezelf echt even helemaal uit te putten. Hoe pak je dat nou aan? Mijn focus ligt voor deze blog op Griekenland. In Griekenland kun je heerlijk lui op vakantie gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om allerlei sporten te beoefenen. Griekenland staan per slot van rekening bekend om haar watersporten en haar rotswanden.

Zeilen tussen de eilandjes

Griekenland bestaat uit een deel land, maar het heeft ook allemaal eilandjes langs en bij de kust. In de Ionische en Aegische zee kun je gaan zeilen, en op ontdekkingsreis gaan naar de eilandjes. Griekenland heeft honderden onbewoonde eilanden, en je kunt er zelf heen gaan! Wel wordt er verwacht dat je bij het huren van een zeilboot enigszins verstand hebt van zeilen en een brevet hebt gehaald. Als jij dat niet hebt zorg je dat iemand uit je gezelschap dat wel heeft. Vergeet niet om je snorkelspullen mee te nemen op de zeilboot, want onderwater vind je ook prachtige dingen zoals vissen, riffen, en onderwater grotten.

Windsurfen op zee

Windsurfen is nog veel vermoeiender dan zeilen. Ook is het lastiger. Echter is het nooit te laat om te beginnen. In Griekenland heb je windsurf-scholen, maar ook gewone windsurfplank verhuur. Het mooie is dat bij Griekenland de wind niet te hard staat, dus het is alsnog wel goed voor beginners. Als je in Nederland gaat windsurfen wordt je wel eens omgegooid door de harde rukwinden. Mocht je windsurfen ook in Griekenland te lastig vinden maar wel op het water willen blijven, huur dan een boot en ga waterskiën.

Klimmen, want Griekenland heeft rotswanden

Klimmen is al helemaal een sport die je niet in Nederland kunt beoefenen. Nederland is plat! Griekenland niet. Het staat bekend om de prachtige rotswanden die je zelf kunt beklimmen (of ervan af abseilen). Klimmen is zwaar en het wordt daar best warm dus deze ga je zeker voelen. Toch geeft niets meer een kick dan het beklimmen van je eigen rotswand. Ook voor mensen die geen klimervaring hebben zijn er mogelijkheden. Dus: sporten op vakantie kan hartstikke leuk zijn. Voornamelijk als het sporten zijn die je in ons koude kikkerlandje niet zou beoefenen.

Geef een reactie