Je uitzet, hoe pak je dit nou eigenlijk aan?

Je bent helemaal enthousiast, want je gaat op jezelf wonen! Dit is natuurlijk harstikke leuk en spannend, maar er komt genoeg bij kijken. Het is niet iets wat je zomaar even doet. Het heeft flinke voorbereidingen nodig. Maar hoe ga je om met deze voorbereidingen? Je kijkt snel over de kleine dingen heen, maar elke ruimte heeft niet alleen meubels nodig. De kleine spullen komen er ook bij kijken.

Where to begin?

Het begint natuurlijk met het grote werk: meubels uitzoeken. Je moet allereerst denken aan een interieur en hoe je alles wil gaan indelen. En het belangrijkste: welke meubels heb je eigenlijk allemaal nodig? Na het grote werk komen de kleine onderdelen erbij kijken wat al eerder benoemd is. Er wordt vaak onderschat hoeveel je nog nodig hebt voor het koken, badkamer accessoires, etc. Hier worden een aantal ruimtes in je kamer uitgebreid doorgelopen en wat er allemaal bij komt kijken.

De keuken

De lijst voor de keuken is in vergeleken met elke ruimte die je in een huis kan hebben, het langst. Om te eten heb je natuurlijk al borden, glazen en bestek nodig. En dan hebben we het nog niet eens over het koken. Hier heb je pannen, spatels, pannenlappen en dat soort dingen voor nodig. De keuken is misschien wel het makkelijkste, maar de spullen die je ervoor moet aanschaffen zijn over het algemeen het meeste!

De badkamer

Het spreekt wel voor zich wat voor meubels er in een badkamer horen: een douche, bad, wasbakken, een toilet, etc. Deze meubels hebben ook nog verschillende soorten. Je kan kiezen voor een stortdouche, een douche met gordijn of cabine, etc. Dit heeft ook allemaal te maken met de ruimte waar je alles in moet plaatsen. Als je niet de grootste badkamer ruimte hebt is het handig om een tactische keuze te maken met de meubels. Je toilet bijvoorbeeld. Zwevende meubels zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt en niet alles op elkaar geplaatst is. Voor je toilet kan je dan het beste kiezen voor een wandcloset. Voor kastjes kan je het beste ervoor kiezen om het op te late hangen. Ga zo maar door.

Dan heb je nog de accessoires die erbij horen en ook snel vergeten worden. Denk aan een douchemat. Het is niet erg praktisch om na een warme douche op de koude tegels te stappen. En het is niet alleen oncomfortabel, het is ook nog eens gevaarlijk. Je kan zo uitglijden. Dan komen er nog wat meer vanzelfsprekende accessoires: handdoeken, een handdoekenrek, luchtverfrisser, wc mat, zeeppompjes, etc.

Succes met het inrichten van je nieuwe huisje!

Geef een reactie