wielrenners

Sporten en gezond eten

Vaak sporten mensen om bepaalde redenen. Vaak is dit in de jeugd vooral om het plezier, denk aan voetballen, volleyballen, zwemmen en ga zo maar door. Daarnaast is het een trend om naar de sportschool te gaan zodra je 17/18 bent. Daarnaast is er nog een veel voorkomende reden om te gaan sporten, namelijk: afvallen. Daarnaast is sporten erg goed voor je lichaam, je blijft in beweging waardoor je organen in werking komen, waardoor je bloedsomloop goed blijft. Sporten is alleen niet de enige reden om fit en gezond te blijven.

Fit en gezond voelen door middel van de juiste voeding

Ben je niet fit? Of zit je niet lekker in je vel? Dit kan komen door de voeding die je binnen krijgt. Het is belangrijk om gevarieerd en constant te eten. Wanneer je veel snacks en andere tussendoortjes neemt kan het zo zijn dat je je erg lui gaat voelen. Dit komt door de koolhydraten die je binnen krijgt. Voor veel mensen is het van belang dat de voeding die je krijgt aangevuld wordt met bijvoorbeeld voedingssupplementen. Dit kan komen omdat bepaalde vitamines en mineralen niet in je voeding zitten. Het kan natuurlijk zo zijn dat je bepaalde etenswaren niet lekker vind. Hierdoor mis je de juiste hoeveelheid voeding en verschillende voedingsstoffen.

Maak het aangenaam voor jezelf

Voor veel mensen is het lastig om fit te blijven. Het is belangrijk dat je een bepaalde structuur en mindset aanneemt wanneer je je fit wilt voelen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je voor jezelf op vaste momenten eet. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan om de 2 of 3 uur. Daarbij is het ook belangrijk dat je niet in een te korte tijd veel calorie├źn binnenkrijgt. Je lichaam kan dit allemaal niet direct verwerken. Wanneer eten niet goed verteerbaar, zal je dit ook gaan voelen aan hoe fit je bent.

Vind de juiste combinatie

Daarnaast is het belangrijk dat je een goede combinatie vind tussen beweging en voeding. Ieder mens is anders en heeft een ander schema nodig. Deze kan gemakkelijk zelf opstellen. Onze tips is: Beweeg regelmatig en sport af en toe extra intensief. Wanneer je dit volhoudt zal je gaan merken dat je fitter wordt en meer energie krijgt! Voeding is daarnaast de basis om je goed te voelen. Kijk wat jij nodig hebt per dag en zorg dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Maak een schema me eten dat je lekker vind en eten wat gezond is en combineer dit met elkaar!

Geef een reactie