damesschoenen

Sportieve damesschoenen kopen; zo gaat het nooit mis

Je bent daggast bij een bruiloft of je hebt binnenkort een sollicitatiegesprek. Je bent uitgenodigd voor een galadiner, of je gaat dit weekend met je gezin een dagje naar de dierentuin. Voor elke gelegenheid wil je een paar damesschoenen die passen bij de gelegenheid en die passen bij je outfit. Je vliegt nog snel even naar de schoenwinkel op zoek naar het perfecte paar. Niet alleen het oog wil wat, je wilt ook graag een hele dag op de damesschoenen kunnen lopen zonder pijnlijke voeten. Deze tips zullen je daarbij helpen.

Tijdstip

Het is niet verstandig om in de ochtend een paar schoenen te kopen. In de ochtend zijn je voeten nog wat dunner dan later op de middag. Zo kan het gebeuren dat een paar damesschoenen die in de ochtend nog lekker zaten, eind de dag verschrikkelijk beginnen te knellen.

Maat

Eenmaal maat 38 is niet altijd maat 38. Het is altijd verstandig om bij twijfel een maatje groter of een maatje kleiner te passen. En twijfel je dan nog? Neem ze dan niet. Er staan vast nog een paar damesschoenen die wel perfect passen.

Beide schoenen

Het kan zijn dat je ene voet een klein stukje groter is dan de andere voet. Daarom is het niet verstandig om maar één schoen te passen. Pas altijd beide damesschoenen, zo weet je zeker of ze allebei goed en lekker zitten.

Blijf niet zitten

Bij het aantrekken van de schoenen lijken ze heerlijk te zitten, maar o, wat kan het tegenvallen als je een rondje gaat lopen. Loop altijd even een rondje door de winkel met de schoenen aan, voordat je naar de toonbank vliegt.

Genoeg ruimte

Je tenen moeten zowel naar voren als in de breedte ruimte genoeg hebben. Om dit te controleren schuif je je voet helemaal naar voren in je schoen. Als je er dan goed met je vinger achter kunt, dan heb je ruimte genoeg.

Sokken

Winterlaarzen passen met een dun pantykousje aan je voet is niet verstandig. En zo pas je ook geen slippers met skisokken aan. Heb je niet de juiste sokken aan voor het soort schoen dat je wilt passen, stop dan een paar sokken in je tas. Sokken kunnen net dat verschil maken of de damesschoenen wel of niet lekker lopen.

Hakken

Draag je graag damesschoenen met een hoge hak? Eigenlijk is het helemaal niet goed om op hoge hakken te lopen. Wissel af door verschillende schoenen te dragen met verschillende hakhoogtes en -breedtes. Het meest ideaal zijn schoenen met een brede hak van een centimeter of 4. Daarmee krijg je de meeste steun en stevigheid.

Zool

Het beste is om een damesschoen met een zool van rubber of ander stevig materiaal te dragen. Het liefst met een profiel. Daarmee voorkom je glij- en valpartijen vanwege een gladde zool op een gladde vloer.

Waar let jij altijd op bij het passen van damesschoenen?

Geef een reactie