Taekwondo pak

Vechtsport draait vooral om respect voor elkaar

Het ziet er vaak erg heftig uit. Mensen die weleens vechtsporten kijken of er zelf aan meedoen, weten vast wat ik bedoel. Er wordt getrapt, geschopt en geslagen op de mat. Vaak snap je niet wat de beoefenaars zichzelf aandoen. Maar toch is het basisprincipe van iedere vecht- of zelfverdedigingssport respect. Voor elkaar, voor de scheidsrechter en voor de trainer. Want door respect te hebben voor elkaar kun je heel veel leren. Dat respect zit ‘m al in de kleine dingen. Bijvoorbeeld door iedere taekwondo training aan te komen in een schoon taekwondo pak. Dat getuigt al van respect voor jezelf en voor je omgeving. Want een pak waarin je al flink hebt getraind ruikt heus niet meer heel fris.
Taekwondo pak

Een buiging is in iedere tak belangrijk

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vecht- en zelfverdedigingssporten. Maar wat bij iedere sport belangrijk is is respect tonen voor je tegenstander. Dit doe je in de meeste gevallen door een kleine buiging naar elkaar te maken. En ook naar de scheidsrechter. Zo’n buiging geeft aan dat je er je uiterste best voor zult doen om eerlijk en veilig te sporten. Door de buiging met overtuiging uit te voeren toon je respect voor elkaar en ook voor jezelf.

Waarom is een goed pak belangrijk?

Je ziet het in alle takken van deze sport: een goed pak is belangrijk. Maar waarom kun je niet gewoon in een korte broek en een shirtje aantreden? Nou, heel simpel: die overleven het niet. Zo’n pak is gemaakt van een hoge kwaliteit materiaal dat wel tegen een stootje of twee kan. En nog wel meer ook. Het pak geeft je ook de bewegingsvrijheid die je nodig hebt om de sport goed te kunnen uitvoeren. Je zorgt er ook nog eens voor dat iedereen, door dezelfde pakken te dragen, dezelfde kansen heeft. Op Bestfightshop.nl vindt je de mooiste pakken.

Straatvechten moet je nooit willen

Het heet dan “vecht- en zelfverdedigingssport”, maar het spreekt voor zich dat je het buiten de sportschool of de mat nooit zal willen gebruiken. Doordat jij ervaring hebt, en een willekeurige tegenstander niet, zou je deze tegenstander ernstig kunnen verwonden. En dat is respectloos. Natuurlijk zijn er speciale zelfverdedigingscursussen, maar die zijn totaal anders van opzet dan de echte sport. Zo’n cursus begint ook niet met een vriendelijke buiging. Die cursussen bereiden je, enigszins, voor op wat je op straat zou kunnen tegenkomen. En al gebruik je je opgedane kennis nooit, je zult je er toch veiliger door voelen.

Geef een reactie