Waar komt padel ineens vandaan?

Waar komt padel ineens vandaan?

Tennis en squash zijn twee eeuwenoude sporten die wereldwijd worden beoefend door enorm veel mensen. Wanneer je deze 2 sporten met elkaar te combineert, kom je bij de snelst groeiende sport van Europa: padel! Padel is tegenwoordig ongelofelijk geliefd, dit wil je absoluut een keer proberen!

Hoe is padel ontstaan?

Misschien vraag je je af waar deze sporthype ineens vandaan komt. Padel is ontstaan in Mexico. Een Mexicaanse zakenman was fan van tennis, maar had onvoldoende ruimte in zijn tuin voor een tennisbaan. Om toch te kunnen spelen kwam hij met het idee om een kleinere baan aan te leggen, omring door wanden. Hierdoor kwam hij op het idee om een kleinere baan aan te leggen, omringd door wanden. Deze baan paste wél in zijn tuin en door de wanden er omheen kon de bal niet de baan uit vliegen. Vanuit Mexico is de sport langzaam richting Spanje gegaan en dus zo Europa binnengekomen. In Nederland wordt de sport steeds populairder, er worden dan ook steeds meer banen aangelegd.

Hoe wordt het gespeeld?

De sport wordt gespeeld met speciale padelrackets en ballen. De rackets zijn kleiner, de ballen zijn lichter en een padelbaan is een stuk kleiner een tennisbaan. De puntentelling is bij padel wel hetzelfde als bij tennis. Over het algemeen speel je padel 2 tegen 2, maar er bestaan ook banen met een kleinere afmeting waarop je 1 tegen 1 kunt padellen. Je krijgt bij padel gemakkelijk leuke rally’s met je partners, ongeacht jouw niveau! Dit zorgt voor fanatisme op de baan en gezelligheid na het spelen.

Waar kan ik padellen?

Padel is dus echt een sport die je een keer geprobeerd moet hebben. Als je er eenmaal aan begint, is het zó verslavend dat je niet meer kunt stoppen met spelen! Zoek je een plek om te padellen? Dan wil ik je de tip geven om eens op de website van ThePadellers te kijken! Padel is in Amsterdam al mega populair, wat resulteert in enorm veel banen in en rondom de stad. Ben je bijvoorbeeld al bekend met padel Amstelpark? Niet alleen in Amsterdam groeit padel hard, ook in de rest van Nederland komen er steeds meer padelbanen bij. Als je een klein beetje zoekt, vind je al snel een baantje bij jou in de buurt! Tennisclubs offeren namelijk vaak tennisbanen op om plek te maken voor padelbanen. Daarnaast zijn er ook echte padelclubs die door heel Nederland banen aanleggen. 

Geef een reactie